Home / Nyheter / Stadium Sports Camp i Norrköping

Stadium Sports Camp i Norrköping

För några veckor sedan fick spelare från Linköping och Norrköpings Lacrosse KFUM presentera lacrosse för deltagare på Stadium Sports Camp i Norrköping. Klubben bidrog med flera instruktörer och för att veta mer om vad som hände dessa veckor har vi under helgens damläger passat på att utbyta några ord med Amanda Eriksson och Nathalie Bramfalk om deras roll som lacrosseinstruktörer för flickor och pojkar i åldrarna 11-14 år.

Vad är Stadium Sports Camp och vilken roll hade ni under lägret?
SSC är ett läger för barn- och ungdomar som vill komma och utöva sin favoritsport under en hel vecka med spelare från hela Sverige. Det finns även något som kallas för ”multi” vilket är en grupp för de som inte vill avgränsa sig till endast en sport under lägret utan istället vill utöva och testa på flera sporter.
Vi hade cirka 60 grupper som kom och testade på lacrosse med oss varje vecka, uppskattningsvis 2000 barn per vecka och vi var där i fyra veckor. Med varje ny grupp började vi med att berätta kort om sportens historia och ursprung. Därefter gick vi över till grunderna: plocka upp bollen, passa och ta emot passningar och behålla bollen i klubban vid rörelse. De fick även skjuta skott på mål och avsluta träningen med match.

Vad var det bästa med att vara instruktör?
Det bästa var nog att få introducera lacrosse för barnen och ge dem mer kunskap om sporten då den inte är så känd i Sverige. Det var lite extra kul när hockeygrupperna deltog då de använde sina hockeyutrustningar och därmed kunde spela mer fysiskt. Vi fick nämligen anpassa övningarna och reglerna för varje grupp beroende på ålder och sporttillhörighet. Det var många grupper som hanterade klubban över vår förväntan och vi fick se många som vägrade ge upp. Många var besvikna över att de inte fick mer än 45 minuter med oss, vilket var en bekräftelse på att de hade haft roligt.

Var det många som hade hört talas om sporten tidigare?
Det var fler än vad vi trodde som hade hört talats om sporten innan. En del hade testat lacrosse under idrotten i skolan men med väldigt annorlunda regler. Många hade även hört talats om sporten och var intresserade p.g.a. ungdomsserien Teen Wolf.

Vad var utmaningen med att vara instruktör för så många barn- och ungdomar under en och samma dag?
Det som var utmanande var att kunna göra sig hörd i de stora grupperna och ärligt talat vinna respekten som tjej från de ”tuffa” tonårskillarna. Det var även utmanande att hinna med allt på 45 minuter då det var många som ville lära sig och göra rätt innan de var helt nöjda!