Home / Nyheter / Ny ledning för herr-landslaget

Ny ledning för herr-landslaget

img_20161015_145229-303x406Ledningen för herr-landslaget har nu spikats inför VM i Manchester 2018. Huvudansvaret och General Manager-rollen kommer att bäras av Rebecka Lind, som har erfarenhet av både styrelsearbete och landslagsspel. Hon är som bäst uppe i förberedelserna inför sommarens VM dit hon är uttagen som försvarare. ”Det ska bli superkul att arbeta med herrlandslaget”, hälsar Rebecka från Norrköping, ”Jag ser otroligt mycket potential och vilja i spelarna och dessutom är jag väldigt peppad på att få jobba med Alex och Rolle”.

Huvudtränare blir Rolle Björck, som har både SM buckla och EM brons på sitt tränar-CV. ”Han är den bästa tränare vi har i Sverige” kommenterar John Sagrelius, Sveriges utvecklingsansvarige för herrlacrosse, utnämningen. Rolle, som under en längre tid byggt upp en stadig spelarbas och ett juniorlag för 2015 års Svenska Mästare Nordia menar att SM blir en viktig värdemätare: ”Jag hoppas att många spelare runtom i Sverige vill delta och visa upp sig” kommenterar han och tillägger att återvända till landslaget som tränare på nytt kommer att bli både spännande och roligt.

Assisterande tränare blir Alexander Majd som för närvarande arbetar med lacrossedelen på coaching-appen TopYa! (som bland annat har Paul Rabil som ett av sina affischnamn). Alexander har även startat sitt egen företag, InZone Athletics – ett företag som också jobbar med träning och coaching, och räknar med att tima in företagsresor till London med träningshelger för landslaget. Med tidigare erfarenhet som coach för universitetslagen (herr och dam) i Durham känns Alexander som ett bra komplement till den erfarenhet som finns samlad i staben. Han kommer även träna sitt gamla skollag under kommande år för att hålla lacrossen igång.