Home / Nyheter / Northern Light Lacrosse i Luleå

Northern Light Lacrosse i Luleå

I helgen avgörs den årliga turneringen Northern Light Lacrosse i Luleå eller NLLL (För den som undrar: Ja, förkortningen är en avsiktlig flirt med den Nordamerikanska box-ligan). Turneringen har varit ett uppskattat inslag i den Svenska lacrossekulturen under flera års tid och har i år vuxit sig större än någonsin. Anneli Jonsson, damcoach och en av projektledarna för turneringen hälsar från Luleå:  ”Förberedelserna inför helgen går bra och vi är så exalterade och peppade inför helgens turnering! Första gången vi har haft 4 damlag på plats så det är väldigt spännande! Alltid kul när Sveriges lacrosse gemenskap är samlat och vi får spela matcher!”

Ytterligare en anledning till att turneringen vuxit är att det Svenska box-landslaget skall hålla sina första try-outs någonsin under helgen. På plats kommer även lagets nya coacher, Rex Lyons och Ed Shenandoah att finnas. ”Det blir ett roligt tillägg till våra field matcher som även visar på bredden av lacrosse i Sverige!” tycker Annelie ”Kul att kunna visa upp det inför eventuella besökare till turneringen, och även för de spelare i Sverige som är nya och kanske inte vet att det finns!”

Kim Bergsten som varit med under de tidiga satsningarna på box kommer att finnas på plats för att pröva lyckan framför de nya coacherna: ”Rex och Ed verkar störtsköna. Riktigt down to earth.” Några tecken på nervositet verkar med andra ord inte finnas, men en god släng av den klassiska Östgöta-andan ”Det ska bli skitkul!” Sammanfattar Kim.

StiL Lacrosses herrlag, ”Spartans”, taggar igång under NLLL 2014