Home / Nyheter / Mikael ”Texas” Magnusson ny förbundsmedarbetare!

Mikael ”Texas” Magnusson ny förbundsmedarbetare!

Mikael ”TEXAS” Magnusson

Välkommen till Svenska Lacrosseförbundet Texas!
-Tack så mycket!

Kan vi få en kort presentation av personen Mikael ”Texas” Magnusson?
– Jag heter Mikael, men inom idrottssammanhang kallas jag allmänt för ”Texas”. Jag är 53 år och har idrottat sedan barnsben. Jag har varit aktiv i huvudsak med fotboll, men alltid älskat de flesta bollsporter och framförallt lagidrotter.
Efter avslutad aktiv karriär, började jag engagera mig som webbdesigner och krönikör för mindre idrottsklubbar i Sundsvall /Timrå kommuner.
1998-2000 skapade jag min första webbsida och då med Söråkers IF (bandy)
2000 -2006, blev jag krönikör, webbdesigner och fotograf för Kovlands IF och då i huvudsak inom hockeysektionen.
2006-2009, kom jag i kontakt med Dan Henriksson, som då var verksam i Selånger SK (Bandy). De gjorde en elitsatsning mot högsta serien.
2009-2012 blev det lokala idrotter i Härnösand och Sundsvall.
2012-2016 Granlo BK SSL, Krönikör, fotograf.
Här korsades Dan Henriksson och mina vägar igen och ett sammarbete inleddes.
2016-2018 HAIK bandy och det uppdraget har jag kvar. HAIK är den lilla föreningen i Härnösand med det stora hjärtat. Finns med där som Media ansvarig och arbetar i huvudsak med att skriva krönikör, fotograf och kostansvarig.
2018- Svenska Lacrosseförbundets Redaktör
Nu blir det tredje gången som jag och Dan Henriksson samarbetar.

Du har ett uppdrag som förbundsredaktör i SLF. Vad innebär det uppdraget?
För mig innebär det möten med nya människor, skriva krönikor, resa och se andra idrottsarenor. Visa idrottssverige vad min bild av Lacrosse är och göra min del så att Lacrosse når ut ännu mer än den hitintills gjort.

Hur kommer det sig att du engagerar dig i Sverige Lacrosse?
Dan Henriksson kontaktade mig i våras och ställde en fråga om jag hade något uppdrag i någon förening. Det var jag iofs, men inte som skulle låsa upp mig, som arbetet med elitlaget Granlo BK.
Lacrosse är för mig en idrott man sett på utländska tv-kanaler. Det har funnits ett intresse någonstans för lacrosse, men i Sundsvall på 70-talet var det spontanidrott och då blev det hockey och fotboll på fritiden.

Har du varit engagerad i Lacrosse tidigare?
Nej, jag har aldrig varit engagerad i Lacrosse tidigare, annat än sett på tv från Nordmerikanska tv-kanaler.

Vad ser du fram emot i det nya uppdraget?
Jag är alltid hungrig på nya saker och här får jag en möjlighet att få utvecklas som människa, och givetvis vill jag vara med på denna intressanta resa. Ett förbund som växer och utvecklas tillsammans med klubbar och aktiva är en mycket inspirerande resa att få göra tillsammans.

Vilka intervjuer/personer kommer du att börja med?
Oj, jag har tusen tankar och idéer, men eftersom detta uppdrag är övergripande så är det viktigt att vi alla hjälps åt. Jag har precis fått igång min mail och precis inlett detta med att själv bli intervjuad.
Jag kan inte ge ett rakt svar ännu och svaret på denna fråga svarar jag bäst i nästa fråga här nedan.

Om våra läsare har idéer på intervjupersoner, intressanta frågor och artikelförslag kan dom kontakta dig då?
Absolut, ska ni kontakta mig. Detta är inget en-mans-uppdrag. Ska vi nå ut om vår idrott så behöver vi alla hjälpas åt. Vi utvecklas bara om vi gör detta tillsammans. Se mig som en spindel i nätet.
Samtidigt så uppmanar jag alla som vill göra egna artiklar, skriver dem och publicerar dem på era egna sidor. Om ni har egen hemsida/ facebook. Skicka då en länk till artikeln och bild till mig så vi kan länka från förbundet till er hemsida.
De lag som inte har egen hemsida / Facebook kan skicka in sina artiklar till oss/mig.

Hur börjar man skapa en artikel?
Den kan börja med att man skriver om en träning, en träningsvecka. Innehållet är högst individuellt, och artikeln kan innehålla träningstips, skratt och gemenskap. Det viktigaste är att allting görs med hjärtat.
”Vi växer inte om vi inte vågar utmana oss själva, vi växer och utvecklas där vi som individer känner trygghet, gemenskap”
Vi skapar vår egen framtid genom att vi ger oss själva de bästa förutsättningarna vi bara kan. Vi väljer glädje och gemenskap och då kan några värmande ord om en lagkamrat, förening vara just den början på en enorm positiv utveckling för den enskilde individen och lag & förening.

Vi ser fram emot dina artiklar Texas och vi tackar för pratstunden.

Jag tackar för intervjun och för förtroendet som Svenska Lacrosseförbundets redaktör!