Home / Nyheter / Landslagstruppen uttagen

Landslagstruppen uttagen

17757820_10154399807516863_1776758820_n

Teckla Jackson belönades 2015 med prestigefyllda FIL Development Award

Svenska lacrosselandslaget har spikat truppen inför dam-VM i England i sommar. Den 18 kvinnor starka truppen består av spelare från klubbspel i både Sverige och utomlands. Det är en rutinerad trupp med många återvändare både från tidigare VM och EM, och många vet vad det handlar om.

Teckla Jackson, den i truppen med mest rutin från landslaget, och en sedan länge drivande kraft i damprogrammet, kommenterar truppen från Stockholm: ”Den uttagna truppen är ett fantastiskt gäng! Jag vet att det var hård konkurrens om platserna. Lacrossetjejerna har blivit extremt medvetna om hur spelet funkar och vad som krävs för att ta en plats och leverera!”.

Teckla noterar även en trend där nivån, och framför allt skickligheten i att hantera crosset har ökat betydligt. ”Många är lika duktiga med den ovana handen! Wall balls verkar ha slagit igenom rejält”.

Hedvig von Beetzen, som även hon är rutinerad i landslagssammanhang instämmer ”Vi har många starka spelare som varit med tidigare mästerskap men också ett gäng nya taggade tjejer”.

SONY DSC

Hedvig von Beetzen är uttagen till sitt tredje mästerskap.

Bland de nya hittar vi Josefin Kydönholma och Bim Boijsen, som båda förbereder sig för sitt första mästerskap. ”Det känns helt sjukt” säger Josefina, och tillägger att hon inte vågade tro att hon skulle gå hela vägen förrän det var klart. Bim som knappt spelat ett år har visat enorma framsteg och utvecklats snabbt. ” Jag har under året verkligen förstått hur nedrans kul den här sporten är! Jag är supertaggad! Det ska bli jäkligt kul”, hälsar hon från Norrköping.

Alla tjejer hälsar att de är taggade och att det känns ”superkul” med den nya truppen. När förberedelserna nu går in i sin slutfas verkar laget vara i god form. Coach Lind hälsar att staben är nöjda med truppen, men avböjer vidare kommentarer innan lägret i mitten på maj.

landslagstruppen