Home / Nyheter / Lacrosse får preliminärt erkännande av Internationella olympiska kommittén.

Lacrosse får preliminärt erkännande av Internationella olympiska kommittén.

Federation of International Lacrosse får preliminärt erkännande av Internationella olympiska kommittén.
30 november 2018

Nyheten är hämtad från vårt internationella förbund (FIL).
Federation of International Lacrosse (FIL) är glada att tillkännage och uppskattar direktionen för Internationella olympiska kommittén (IOC) för sitt beslut att ge ett preliminärt erkännande till FIL.

”IOC: s direktion beslut att preliminärt erkänna FIL har skapat en viktig milstolpe för sporten av lacrosse. FIL är verkligen hedrad att ha fått detta erkännande av IOC, säger Sue Redfern, president för Federation of International Lacrosse. ”Detta beslut kommer att hjälpa oss och våra medlemsländer när vi jobbar för att skapa möjligheter att delta i sporten av lacrosse runt om i världen.”

2008 startade FIL sin resa för att bli erkänd genom sammanslagningen av Män och Kvinnors internationella förbund. FIL har arbetat flitigt för att uppnå sin vision och uppdrag sedan den tiden och sporten har vuxit till 62 medlemsländer och påverkar miljontals idrottare över hela världen.

”FIL är mycket nöjda med att ha fått detta erkännande av IOC: s styrelse”, säger Jim Scherr, verkställande direktör för Federation of International Lacrosse. ”IOC-erkännandet ger en verklig möjlighet att förbättra och påskynda FIL: s insatser för att fortsätta växa och utveckla sporten runt om i världen.”

Federation of International Lacrosse ansvarar för styrningen av lacrosse och ger stöd till den övergripande utvecklingen av sporten över hela världen. Tidigare i år värd FIL 2018 FIL Men’s Lacrosse World Championship, som var den största någonsin med 46 nationer som konkurrerar i Netanya, Israel. Under 2019 kommer FIL Under 19 Women’s World Championship att hållas i Peterborough, Kanada, augusti 1-10, och FIL World Indoor Lacrosse Championship i Langley, Kanada, 19-28 september.

”Det IOC-provisoriska erkännandet är ett testamente för det hårda arbetet hos alla idrottare, tränare, tjänstemän och volontärer i sporten av lacrosse”, säger Ron Balls, generalsekreterare för Federation of International Lacrosse.

Internationella olympiska kommittén främjar sport och tävlingar genom nationell och internationell sport över hela världen, med fokus på att utveckla sport för alla att delta i. IOC ansvarar också för urvalet och genomförandet av OS och OS. Målet med den olympiska rörelsen är att bidra till att bygga en fredlig och bättre värld genom att utbilda ungdomar genom idrott utan någon form av diskriminering, i en anda av vänskap, solidaritet och rättvist spel.