Home / Nyheter / Intervju med Ordförande Dan Henriksson

Intervju med Ordförande Dan Henriksson

En intervjuserie om Lacrosse i Sverige och Norge!
Först ut i denna intervjuserie är Svenska Lacrosse ordförande Dan Henrikssom!
—-

Hej Dan, välkommen till en kortare intervju!

Dan Henriksson Ordförande Svenska Lacrosseförbundet

Kan du ge en kortare beskrivning om vem Dan är som människa och idrottsvän?

-Allmänt sportintresserad. Har dock varit djupt involverad inom innebandyn i många år både på förening och förbundsnivå.

Vi har samarbetat i två tidigare i olika föreningar och idrotter.
Vad är din drivkraft inom idrotten?

-Jajamen både i Selånger Bandy och Granlo BK möttes vi och hade goda samarbeten.
-Få saker att fungera, få människor samarbeta, skapa nya möten, få sporten att ta nya steg , ta nya grepp och ständigt utvecklas mot nya mål.

Hur blev du Ordförande i Svenska Lacrosseförbundet och hur upptäckte du Lacrosse?

-Lacrossen har jag varit intresserad av i många år efter att ha ramlat in på You Tube och sett klipp och matcher. Tycker det är en helt fantastisk sport (både field och indoor) och kan inte förstå att man inte kommit längre med verksamheten i Sverige.

-Tänkte nånstans tanken att när jag avslutat innebandy ska jag ta och starta upp några lag i Sundsvall.

-Upptäckte tidigt när jag försökte få kontakt med förbund och personer att här finns det bra mycket och mycket mer att ta tag i om man vill. Förklarade detta för några personer i den förening som jag startade 2003, Klockarbergets BK och dom tyckte detta skulle vara en bra uppgift för mig och gjorde en nominering till valberedningen.

-Funderade länge men tog till slut beslut att kliva på uppdraget.

Vad är din vision med Lacrosse i Sverige, hur vill du att lacrosse i Sverige kommer att verka om tre år?

-Om jag får äran att vara med på en treårsresa inom Lacrossen vill jag se att vi har en väl fungerande SLL serie för Dam, Herr, Damjunior och Herrjunior. Vi ska ha en första Indoorliga på gång. Ungdomsserier lokalt ska vara igång och ett embryo till ett förbundskansli med delvis avlönade personer för den dagliga administrationen ska finnas.

-År tre vill jag också se att våra landslag ska kunna finnas i budgeten med riktiga anslag från förbundet. Och kanske viktigast av allt ska vi stå och knacka på dörren till RF med alla grundläggande krav iordningställda för medlemskap.

Vad är din målsättning på kort och lång sikt, när det gäller förbundet och lacrosse i stort i Sverige?

På kort sikt:

-Då man i förbundet i många år jobbat tvärtom jämfört med alla andra idrotter och fokuserat på landslag får vi jobba också jobba lite tvärtom. Så på kort sikt vill jag se SLL för dam och herr etableras därefter SLL för dam och herr juniorer. Samt Indoor för både DAM och herr.

På lång sikt:

-Vill jag se att vi startar upp distriktsförbund som administrerar alla våra ungdomsserier som kommer att vara igång i hela landet.
-Vi har ett väl fungerande förbundskansli som jobbar med landslag, ligor, distriktsförbund, SM, Cuper och ungdomsserier.

6.Lacrosse i Sverige kommer växa, vad kommer bli din största utmaning/ utmaningar bli?

-Att styra om gamla tankegångar mot gräsrotsnivå och börja bygga om Lacrossen från grunden med fokus på ungdom, föreningsutveckling och skapa en gemensam framtidsförståelse.

Till sist:

Jag tackar dig Dan för denna gång. Jag önskar dig en god fortsättning!

Tack Texas och trevligt att du vill vara med i Lacrossegemenskapen.

-Slut intervju-

Längre fram kommer det intervjuer från andra ansvariga inom Lacrosse Sverige och även gästintervjuer från internattionella Lacrosse utövare, ledare!

Mvh Mikael ”Texas” Magnusson