Home / Herrlandslaget

Herrlandslaget

herrlandslag14

Herrlandslaget under VM 2014 i Denver, USA 

Herrlandslaget

Det svenska herrlandslaget gjorde sin internationella debut i dåvarande Tjeckoslovakien 1990. Landskampen, vars resultat för länge sedan är glömt, innebar starten för ett landslag som sedan dess deltagit i alla internationella mästerskap med undantag för VM 2006.

Det svenska herrlandslaget har i likhet med många andra svenska landslag en stark historik i att överträffa sig själva. Trots att det svenska lacrosse-förbundet förmodligen är ett Sveriges minsta åstadkommer landslagen resultat långt över förväntan. Sveriges herrar vann brons i EM 2012 och är rankade på en elfteplats i världen efter VM2014.

Under VM som spelades i Denver 9 till 19 juni 2014 placerade sig herrarna på en 11e plats där över 45 nationer gjorde upp om medaljerna. Herrlandslaget 2014 leddes av Tobias Kindblom och Kim Langeborg som båda har en lång spelarkarriär bakom sig i klubblag, landslag och spel utomlands. Näst ut är EM 2016 i Budapest, Ungern!

För att lyckas med kommande satsningar inför nästa mästerskap behöver landslaget hjälp! Svenska lacrosseförbundet saknar än så länge statligt stöd då vi ännu inte är tillräckligt många licensierade spelare för att vara en del i Riksidrottsförbundet.  Samtliga landslagsresor finansieras därför av spelarna själva och en ideellt arbetande tränarstab.